2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
+31 6 55 18 80 11 info@nextgen-academy.nl

In 7 stappen naar het verankeren van familiewaarden

NEXTGEN ACADEMY

 

– Ebook: In 7 stappen naar het verankeren van familiewaarden

Je verlangt ernaar dat jullie familiewaarden een blijvende richting geven aan de beslissingen die genomen moeten worden. Je wilt terug kunnen vallen op sterk verankerde waarden, die zorgen voor een succesvol familiebedrijf.
Misschien staan de waarden al wel op papier beschreven, maar heb je het gevoel dat eigenlijk niemand echt weet wat de familiewaarden zijn. Wordt er naar gehandeld, leiden de waarden jouw familiebedrijf door een moeilijke periode of is het vooral ratio dat overheerst? Of is het maar een deel van de familie die de opgeschreven waarden herkent en erkent?

Misschien zijn de waarden nog helemaal niet zo duidelijk, zijn er veel dingen die jullie als familie belangrijk vinden maar weet je het eigenlijk niet goed te benoemen. Wat het ook mag zijn, in dit e-book ga ik je leren hoe je de waarden levend kunt houden en kunt verankeren over de generaties van jouw familie heen. Zelfs als de waarden nog niet helemaal helder zijn of niet door iedereen uitgedragen worden, kun je de eerste stappen zetten om tot het levend houden en het verankeren van waarden te komen. 

Waarden als kompas

Waarden, iets anders dan normen. Normen vertellen wat je moet doen, een soort regels over hoe je je dient te gedragen in bepaalde omstandigheden. Daarentegen geven waarden je juist richting in de soms zo uitdagende reis van het leven, motieven om iets wel of niet te doen. Binnen de sociologie worden waarden beschreven als datgene dat jou helpt te bepalen wat goed en juist voor jou is, dat je daarom wilt nastreven. In je gedrag, omgang met anderen, manier van werken en communiceren laat je zien wat voor jou belangrijk is. 

Binnen een onderneming zijn ook waarden, vaak ontstaan vanuit de oprichter van het bedrijf. Binnen het bedrijf dragen de waarden bij aan het overbrengen van de identiteit aan haar medewerkers en geeft het richting aan de beslissingen van het management. Waarden zitten in de genen van het bedrijf, ze geven niet aan wat de onderneming doet maar laten zien hoe de onderneming dingen doet en waarom zij doet wat ze doet. 

Waarden zijn de emotionele, niet-economische asset van het familiebedrijf. Je vindt ze nergens op de balans of de winst- en verliesrekening terug. Daarom minder belangrijk? Zeker niet! Het is het hart van de organisatie! Het is het fundament, de basis waarop, als het er op aan komt, de beslissing wordt genomen. 

Inhoud

W

Wat zijn waarden

W

Communicatie

W

Delen van informatie

W

De rol van partners

W

Laat zien waar je trots op bent

W

Samen zijn

Grijp deze kans!

Met dit Ebook in handen ben jij klaar om zelf een start te maken aan het creëren van de toekomst van jouw familiebedrijf. Hoe ziet de toekomst er volgens jou uit. Wat gaat goed, wat zou je graag willen veranderen? In dit Ebook geef ik je de tools en handvatten mee om in kaart te brengen wat de eerste stappen zijn naar het blijven runnen van een succesvol familiebedrijf, gebouwd op sterk verankerde waarden.

Heb jij ‘m al gedownload?

Keer gedownload

Share This